Friday, July 15, 2011

Μεγαλώνετε μόνοι το παιδί;

Το να μεγαλώνει κανείς μόνος του ένα παιδί, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα, είναι αδιαμφισβήτητα πολύ δύσκολο και ασφαλώς χρειάζεται πολλά... αποθέματα υπομονής. Από την άλλη όμως, όλοι θέλουν να ξέρουν ότι δεν είναι οι μόνοι, που βρίσκονται στα «βαθειά»!

Γι’ αυτό λοιπόν έχει φροντίσει και ο παγκόσμιος κινηματογράφος να δημιουργήσει ταινίες με θέμα τη μονογονεϊκή οικογένεια. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 11 από αυτές και σας τις παραθέτουμε:

• Sleepless in Seattle, με τους Τομ Χανκς και τη Μεγκ Ράιαν. Ο Ryan (Tom Hanks) έχει μείνει χήρος με ένα παιδί. Νιώθει πως η ζωή του είναι άδεια και πως δεν πρόκειται να βρει άλλη γυναίκα να αγαπήσει, όπως αγάπησε την γυναίκα του…

• Baby Boom, με τους Νταϊάν Κίτον και Σαμ Σέπαρντ. H J.C. Wiatt είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματικά γυναίκα της Νέας Υόρκης, γνωστή ως «η γυναίκα τίγρης». Ξαφνικά λαμβάνει κληρονομιά απο έναν συγγενή απο το εξωτερικό... ένα κοριτσάκι! Ο φίλος της δεν συμπαθεί την ιδέα ενός μωρού που ζει με τους και την αφήνει.

• Waitress, με την Keri Russell. Η ζωή της Τζίνα βρίσκεται σε αδιέξοδο: παντρεμένη με έναν άντρα που την κακοποιεί, ανίκανη να επιβιώσει μόνη της από το επάγγελμα της σερβιτόρας και εσχάτως υποχρεωμένη να κουβαλά το μυστικό μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

• Look Who’s Talking, με τους Kirstie Alley και John Travolta. Η Μόλι εργάζεται σε μια καφετέρια και έχει σχέσεις με τον υποκριτή πρόεδρο μιας εταιρείας, τον 'Αλμπερτ, που της ορκίζεται ότι δεν αγαπά την γυναίκα του και ότι θα την εγκαταλείψει μόλις αναρρώσει από την ασθένειά της. Η Μόλι αρχίζει να αισθάνεται πρωϊνή αδιαθεσία και πιστεύει ότι έχει γρίπη. Μέσα στην κοιλιά της, το μωρό της, ο Μίκι, διερωτάται τι του συμβαίνει.

• Jerry Maguire, με τους Τομ Κρουζ, Κούμπα Γκούντιγκ Τζούνιορ και Renee Zellweger. Ένας ατζέντης αθλητών χάνει τα πάντα, αλλά σύντομα κατορθώνει να ανακάμψει και να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του μέσω ενός παιδιού!

• About A Boy, τον με Hugh Grant. Ένας εμφανίσιμος άντρας, γόνος καλλιτεχνικής οικογένειας, παίρνει υπό την προστασία του ένα 12 χρόνο άβγαλτο αγόρι. Η φιλία τους αλλάζει τις ζωές και των δύο.

• The Holiday, με τους Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet και Jack Black. Δύο γυναίκες μόνες, μια Αμερικάνα και μια Βρετανή, απογοητευμένες από τους άντρες, αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για δυο βδομάδες, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, με αποτέλεσμα να αλλάξει κι όλη τους η ζωή…

• Erin Brockovich, με τους Julia Roberts και Albert Finney. Η Τζούλια Ρόμπερτς υποδύεται την Έριν Μπρόκοβοτς, δις διαζευγμένη και μητέρα τριών μικρών παιδιών, η οποία αψηφά τα εμπόδια και τα βάζει με μια μεγάλη εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

• Ε.Τ., Με τους Ντρου Μπάριμορ, Henry Thomas και Dee Wallace-Stone. O Elliot είναι 11 χρονών και ζει με τη μητέρα και τα αδέλφια του στα προάστια του Los Angeles. Μια βραδιά θα ακούσει ένα περίεργο θόρυβο στην αποθήκη του σπιτιού του.

• Where the Heart Is, με τους Natalie Portman, Ashley Judd και James Frain. Η Novalee είναι μια 17 χρονών έγκυος κοπέλα από το Τένεσι. Ο φίλος της την εγκαταλείπει και εκείνη γεννά μέσα σε ένα κατάστημα της Οκλαχόμα! Η Novalee δεν έχει εργασία, καμία δεξιότητα και μόνο $5.55 στην τσέπη.

• Stepmom, με τους Julia Roberts, Susan Sarandon και τον Ed Harris. Μια διαζευγμένη μητέρα, η καινούρια σύζυγος, ένας άνδρας που πρέπει να κάνει τις επιλογές μιας ολόκληρης ζωής και το αναπόφευκτο πεπρωμένο.

0 comments:

Post a Comment