Monday, June 27, 2011

Έβαλαν Βουλγάρες να κουβαλούν λαθρομετανάστες

Οι Βουλγάρες καλλονές ήταν η βιτρίνα, οι δυο σοφερίνες με το προκλητικό ντύσιμο, δεν πήγαιναν σε ροζ ραντεβού αλλά μετέφεραν οικογένειες Αφγανών. Πιάστηκαν όμως από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οι δύο Βουλγάρες, ηλικίας 24 και 38 ετών, γιατί μετέφεραν με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους, τέσσερις λαθρομετανάστες υπηκόους Αφγανιστάν με τα τρία ανήλικα τέκνα τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο διακινήτριες μετέφεραν τους λαθρομετανάστες από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα με τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια η μία εκ των δύο ανέμενε κοντά στο Λιμάνι μαζί με τους λαθρομετανάστες με σκοπό να επιβιβασθούν στο πλοίο για Ιταλία, αφού πρώτα τους εφοδίαζε με τα απαραίτητα εισιτήρια, προς αποφυγή ενδελεχούς ελέγχου.
Οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας, τα οποία είχαν καταρτισθεί από ομοεθνή συνεργάτη του κυκλώματος στην Αθήνα. Για κάθε μεταφερόμενο θα καταβάλλονταν στη διακινήτρια από τον επικεφαλής του κυκλώματος, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ μετά την άφιξη των λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Ιταλίας.
Οι διακινήτριες και οι λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Στο μεταξύ στα Γιάννενα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, στο 15ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 41 και 22 ετών, διότι ύστερα από έλεγχο, κατελήφθησαν να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτο (ιδιοκτησίας εταιρείας), οχτώ (8) λαθρομετανάστες, ομοεθνείς τους προς το εσωτερικό της χώρας.

0 comments:

Post a Comment